2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Dorkász is megnyitotta kapuit a menekültek előtt

A szállás és az ellátás mellett munkakeresésben való segítségnyújtással és lelki gondozással támogatják a menekülteket a Dorkász Szolgálat Alapítvány debreceni befogadóközpontjában. A kárpátaljai magyarok mellett Ukrajna más részeiről, még Kijev mellől is érkeznek a központba. 

A befogadóközpontban naponta átlagosan húsz-huszonöt menekült van elszállásolva, főként családok, gyerekek érkeznek, nekik az oktatásban is segítenek.
Gyermekbútor is érkezett a Dorkász befogadóközpontjába felajánlásként, a ruhaneműk és a plüssök mellett. Élelmiszerből is akad bőven, ezeket önkéntesek válogatják szét, és igény szerint osztják el a kemping lakói és a környező települések rászorulói között.

A szállás, az internet-hozzáférés, a munkakeresés és az ellátás mellett lelkészek segítségével lelki gondozást is kapnak az itt elszállásoltak. A gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak, ebben önkéntes pedagógusok segítenek.

Az alapítvány örömmel fogadja a felajánlásokat, jelenleg főként tisztálkodási és tisztítószerekre volna szükségük.

Fotó: dehir.hu
Neked ajánljuk
Programsorozatot indít a Magyar Zene Háza a menekülteknek Ecsettel a menekültekért Koncert a kárpátaljai árvákért Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: dehir.hu
Vissza
Hírfolyam