2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tatán Hegedűs Endre zongoraművész adott adománykoncertet

A Kossuth-, Liszt- és Cziffra-díjas zongoraművész a Piarista Rendházban adott jótékonysági koncertet az ukrajnai háború elől menekülők megsegítésére március végén. Bach, Chopin, Beethoven és Debussy művei is felcsendültek a rendház dísztermében.

A koncerten a művész elmondta, hogy a háború kitörését követően ő is küldött pénzadományokat a menekültek támogatására, ám időközben eszébe jutott, hogy másképp is segíthet.

Rájöttem arra, hogy van egy kincs a kezemben, tudok zongorázni, tudom az embereket lelkesíteni, miért ne adnék jótékonysági koncerteket. Az ötletemet elküldtem pár helyre, és nagy örömömre Acsainé Dávid Ágnes, a Tatai Rend-ház Kft. ügyvezető igazgatója rövid időn belül visszajelzett, és örömmel vállalta az est megszervezését

– idézi Hegedűs Endrét a kemma.hu.

A tatai koncerten közreműködött Hegedűs Katalin zongoraművész is. A szervezők a koncert teljes bevételével a Magyar Máltai Szeretetszolgálat céljait segítik az Ukrajnából a háború elől menekültek támogatásában.

Fotó: Facebook/Tata város
Neked ajánljuk
Programsorozatot indít a Magyar Zene Háza a menekülteknek Vetőmagadomány kárpátaljai családoknak Ecsettel a menekültekért Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: kemma.hu
Vissza
Hírfolyam