2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mentőautót adományozott Kozma Imre atya

Az ukrajnai menekültek hatékonyabb ellátása érdekében mentőautót adományozott a Betegápoló Irgalmasrend a Lengyel Irgalmasrendi Provinciának – írja a bors.hu.

A mentőautó a menekültek ellátásában is segít Fotó: MMSZ Facebook-oldal

A Máltai Szeretetszolgálat az elsők között állt az ukrajnai menekültek megsegítésének élére, ők vállalták a szálláshelyek koordinációját, dolgoznak a határon és a budapesti menekülteket fogadó központban is.

Kozma Imre OH, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi delegátusa, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) alapító elnöke egy korábbi interjúban azt nyilatkozta: „Kiszolgáltatott helyzetben vannak, s ebben a pillanatban a legfontosabb az, hogy megtapasztalják: »van emberük«. Mi nemcsak segítünk rajtunk, hanem bizonyos értelemben beengedjük őket az életünkbe is, befogadjuk őket a szívünkbe is, és azt hiszem, hogy ez a legnagyobb erő a számukra, és a legnagyobb vigasztalás.”

Neked ajánljuk
Segítőközpont a menekültekért Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től Oroszország háborúzik, nincs, aki megfékezze a szibériai erdőtüzeket A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: bors.hu
Vissza
Hírfolyam