2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

13 tonnás adomány célba juttatásában közreműködik az Ökumenikus Segélyszervezet

A tízmillió forint értékű, elsősorban tartós élelmiszerekből és higiéniai termékekből álló segélyszállítmányt – amely mintegy ezer egységcsomagot tartalmaz – Izrael küldi Kárpátaljára a magyar segélyszervezet közreműködésével. 

A segélyszállítmány átadásakor Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael magyarországi nagykövete köszönetet mondott az Ökumenikus Segélyszervezet támogató közreműködéséért. A nagykövet azt is felidézte, hogy április elején már egy 12,5 tonnás gyógyszerszállítmányt is küldtek Ukrajnába, szintén Magyarországon keresztül. 

A segélyszervezet az adomány nagyobbik részét Kárpátaljára szállítja, ahol magyar és ukrán munkatársaik szétosztják a mintegy 150 közösségi szálláson tartózkodó emberek között. Az adomány kisebbik részét Lembergbe viszik, ahol a főként az ortodox egyház által biztosított szállásokon meghúzódó lakossághoz juttatják el az élelmiszert.

Jákov Hadasz-Handelszman izraeli nagykövet és Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója az Ukrajnának felajánlott izraeli segélyszállítmány átadásán a segélyszervezet biatorbágyi raktárában Fotó: MTI/Illyés Tibor
Neked ajánljuk
Ecsettel a menekültekért A Pannon Filharmonikusok is a menekültekért zenéltek Másfél tonnányi péksüteményt juttatott el a menekülteknek a Pek-Snack Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: veol.hu
Vissza
Hírfolyam