2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Adomány, munkavállalók és családtagjaik biztonsága

Több mint 24 millió forinttal támogatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat menekülőket segítő munkáját a PMI leányvállalataként a Philip Morris Magyarország. Az adományt a szervezet az ukrajnai háború elől menekülő emberek fogadását, szállásolását és integrációját segítő tevékenységre fordítja – írja a maltai.hu.

 A pénzből alapvető élelmiszereket, higiéniai termékeket vásárolnak Fotó: maltai.hu

A Philip Morris Magyarország az Ukrajnában zajló háború kitörését követően azonnal 0,5 millió dollárt, mintegy 162 millió forintot különített el az Ukrajnából érkező menekültek, a háborútól szenvedők és a kárpátaljai magyarság megsegítésére.
Ebből a pénzügyi keretből támogatta a vállalat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megfeszített munkáját 24 300 000 forinttal, amelyből szervezet alapvető élelmiszereket, higiéniai termékeket vásárol, valamint a menekülők határközeli elsődleges fogadását végző segítségpontok felszereltségét javítja, illetve a hosszabb távon Magyarországon maradó családok beilleszkedését segítő programokat finanszírozza.

A karitatív partnerek, kórházak és helyi önkormányzatok jelentős pénzbeli támogatása mellett a vállalat munkavállalói személyesen is kiveszik a részüket a menekültek megsegítéséből, ellátásából, szállításából, elszállásolásából.

A PMI számára a háború kitörésekor azonnali prioritást jelentett több mint ezer ukrajnai munkavállalójának és családtagjaiknak a biztonsága is. A vállalat továbbra is fizeti minden alkalmazottjának a bérét, és már közel 1000 munkavállalót menekített ki a háborúból. A továbbra is Ukrajnában tartózkodó munkatársak közvetlen rendkívüli segélyben részesülnek. A PMI létrehozott egy 24 órás telefonos segélyközpontot is, amelyen keresztül az ukrajnai munkavállalóknak nyújt támogatást (kimenekítés, költöztetés, személyek keresése).

A PMI eddig mintegy 10 millió dollárt költött közvetlenül az ukrajnai háború következményei miatt rászorulóvá vált emberek és menekültek megsegítésére. Ezenfelül a PMI munkavállalói globális szinten 440 000 dollár pénzbeli adományt ajánlottak fel erre a célra.

Neked ajánljuk
Mobiltelefonnal is segít a Magyar Telekom Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től Adománnyal segített a Kapos-menti Terület- és Vidékfejlesztési Társulás A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: maltai.hu
Vissza
Hírfolyam