2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ukrán nyelvű mesekönyveket kaptak a menekült gyerekek

Az ukrán nyelven megjelent, bátor gyermekek történeteit elmesélő Ribizli a világ végén című mesekönyvet és húsvéti ajándékcsomagokat kaptak a menekült gyerekek április 11-én az Országos Széchényi Könyvtárban. A kötetben anyanyelvükre fordított népmesék olvashatók.

Olyan gyerekekről szól, akik bátorságukkal, bölcsességükkel emelkednek ki társaik közül. Bízom benne, hogy a meséket szívesen olvassák a betűket már ismerők, és hasonlóan szívesen hallgatják majd a kisebbek is szüleik, nagyszüleik, testvéreik jóvoltából

– idézi a hirado.hu Rózsa Dávid, az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója gondolatait a Ribizli a világ ellen című mesegyűjteményről. 

A Széchényi Könyvtár kormányzati hozzájárulással, több támogatóval együttműködve egy hét alatt 1500 mesekönyvet nyomtatott. Ezeket menekültszállásokon, a BOK-csarnokban, valamint azokban az iskolákban osztják majd szét, ahol a menekült gyerekek hétvégenként tanulnak.

Fotó: Országos Széchényi Könyvtár (indafoto.hu/nemzetikonyvtar)
Neked ajánljuk
Ecsettel a menekültekért Koncert a kárpátaljai árvákért Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam