2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kecskemét így segít

Amellett, hogy a menekült gyermekeknek oktatási intézményeket biztosítanak Kecskeméten, a felnőtteknek is szeretnének segíteni: cégekkel együttműködve igyekszik számukra munkát keresni a kereskedelmi és iparkamara, hogy hosszú távon is tudjanak maguknak lakhatást biztosítani.

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola első körben hét diákot fogadott be a homokbányai gyerekekből, de a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola is csatlakozott. Így a szállásainkon elhelyezett családok 19-20 gyermeke kezdheti el húsvét után a tanulmányait

– idézi a hiros.hu Engert Jakabné alpolgármestert.  

Az önkormányzat az egyik óvodában egy külön csoportot biztosított a menekült gyermekek számára, ahol egy tolmács segít a kommunikációban. A felnőtteket a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara segítségével együtt próbálják meg – akár hosszú távú – munkalehetőséghez segíteni. 

A városi gyűjtések eredményeként eddig több mint 12 tonna adományt szállítottak a kecskemétiek el a kárpátaljai magyarok és az oda érkező menekültek megsegítésére.

Fotó: hiros.hu
Neked ajánljuk
Ecsettel a menekültekért A Pannon Filharmonikusok is a menekültekért zenéltek Másfél tonnányi péksüteményt juttatott el a menekülteknek a Pek-Snack Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: hiros.hu
Vissza
Hírfolyam