2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Négymilliós adományt kapott Szeged városától a Magyar Vöröskereszt

Kétmillió forintot gyűjtöttek össze mindössze egyetlen hét leforgása alatt a szegediek az önkormányzat adománygyűjtési akciójában az ukrajnai háború elől menekülő emberek megsegítésére. A pénzalapot az önkormányzat megduplázva ajánlja fel a Magyar Vöröskeresztnek. 

Botka László, Szeged polgármestere megköszönte a szolidaritásból szép példát mutató szegediek felajánlásait. A polgármester azt is bejelentette, hogy a város önkormányzata az alapot megduplázva 4 millió forint pénzadományt juttat el az ukrajnai menekültek ellátásában élenjáró Magyar Vöröskeresztnek.

A segíteni akarók továbbra is fizethetnek be pénzadományt a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány számlaszámára: 12067008-00105206-00100009.

Az orosz–ukrán háború elől Ukrajnából menekülők fogadására létesített humanitárius tranzitpont a budapesti BOK csarnokban 2022. március 29-én Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Neked ajánljuk
Programsorozatot indít a Magyar Zene Háza a menekülteknek Ecsettel a menekültekért Koncert a kárpátaljai árvákért Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: szeged.hu
Vissza
Hírfolyam