2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

80 menekültnek segít a nyíregyházi karitász

Lassan két hónapja fogadják a Katolikus Karitász barabási fogadópontjánál a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász munkatársai a háború elől menekülőket. Az egyházmegyei karitász központja a fogadópont raktáraként is funkcionál: innen visznek utánpótlást a határátkelőhöz.

A fogadópontnál való jelenlétet a munkatársak és önkéntesek az országos karitász koordinálásával heti beosztás alapján biztosítják. A Nyíregyházi Egyházmegye legaktívabb egyházközségi karitászcsoportjai, önkéntesei – Nyírszőlős, Máriapócs, Nyírtura, Nyírkáta, Kálmánháza – már sokszor teljesítettek 12 órás szolgálatot.

Mindemellett a nyíregyházi Karitász jelenleg nyolcvan, az egyházmegye területén elszállásolt menekültnek segít, az ő ellátásukról is gondoskodik: hetente visznek nekik nagyobb mennyiségű élelmiszert, de van, akivel papírokat kell intézni, van, akit fejlesztő foglalkozásra vagy épp a sürgősségire kell kísérni.

Nem is volt kérdés számomra, hogy csináljuk. Éjjel-nappal, ha kell

– idézi a magyarkurir.hu Oláh Tamást, a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász igazgatóját, aki munkatársaival és az önkéntes segítőkkel a kezdetektől a menekülők mellett állt.

Fotó: Nyíregyházi Egyházmegye/Katolikus Karitász
Neked ajánljuk
Május 31-ig hosszabbította meg az ingyenes utazási lehetőséget a BKK a menekültek számára Jótékonysági napot tartottak Ikerváron a menekült gyerekeknek Családi napot szerveztek Zuglóban menekült gyerekeknek és édesanyáknak Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: magyarkurir.hu
Vissza
Hírfolyam