2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Vetőmagadomány kárpátaljai családoknak

A Magyar Református Szeretetszolgálat 38 millió forint értékű vetőmaggal segít tízezer kárpátaljai családot a Remény Magjai program keretében – írja az agroforum.hu.

A 11 tonna vetőmagot a napokban adta át Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója Beregszászon. A tízezer egységcsomagot a tervek szerint a kárpátaljai családok otthon maradt tagjai vetik majd el a háztáji gazdaságokban.

Juhász Márton rámutatott, hogy a jelenlegi háborús helyzetben fokozottan érvényesek Ady Endre szavai, miszerint „az Élet él és élni akar”. A Remény Magjai program elnevezése is arra utal, hogy amikor betakarítják a termést, addigra talán véget ér a háború. Az adomány pedig hozzájárul ahhoz, hogy enyhítse a későbbi élelmiszerhiányt, hiszen az ország háború sújtotta vidékein idén lehetetlen a vetés.

A vetőmagokból a családok saját maguknak termelhetnek élelmiszert. Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

A 36 raklapnyi vetőmag összesen 22-féle magot tartalmaz, a többi között vetőburgonyát, hagymát, sárgarépát, paradicsomot, céklát és salátát is. Az adomány kiemelt jelentőségű a kárpátaljai családok számára, hiszen a háború okozta logisztikai nehézségek miatt helyben nem lehet megfelelő mennyiségű növényi szaporítóanyaghoz jutni.

Neked ajánljuk
Mobiltelefonnal is segít a Magyar Telekom Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től Adománnyal segített a Kapos-menti Terület- és Vidékfejlesztési Társulás Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: agroforum.hu
Vissza
Hírfolyam