2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Programsorozatot indít a Magyar Zene Háza a menekülteknek

Művészeti foglalkozásokkal és ingyenes jegyekkel támogatja a háború elől hazánkba érkező menekülteket a Magyar Zene Háza. Honlapjukon támogatói jegyek is vásárolhatók, melyek összegével a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Budapest Bike Maffia munkáját segítik.

Hiszünk a zene, a közösség gyógyító erejében, éppen ezért döntöttünk úgy, hogy az átmenetileg itt élő ukrán családok, gyermekek számára minőségi zenei és művészeti programokat szervezünk, így az élményen keresztül segíthetünk az átélt trauma feldolgozásában, enyhítésében

– mondta Szálka Zsuzsanna, a Magyar Zene Háza szakmai koordinációért felelős vezetője.

A Magyar Zene Háza oktatók, szakemberek és előadók bevonásával kezdte meg egy önkéntes segítői rendszer kiépítését a bajba jutottak támogatására, az így létrejövő közösséggel zenei és művészeti foglalkozásokat, workshopokat indítva gyermekek és családok részére a hazánkban működő menekültszálláshelyeken. 

Az Ukrajnából menekültek számára a Magyar Zene Háza saját programjaira is ingyenes részvételt biztosít. A magyar és európai zene történetét bemutató Hangdimenziók című állandó kiállítást ingyenesen látogathatják az érvényes ukrán útlevéllel vagy tartózkodási engedéllyel rendelkezők a megadott időintervallumokban a látogatói kapacitás erejéig (minden kedden, szerdán és csütörtökön, 12:00 és 15:00 között). A regisztrációs igényt a csr@zenehaza.com címen jelezhetik.

A szervezők számos koncertre is biztosítják az ingyenes részvételi lehetőséget az arra jogosultaknak, előzetes regisztrációs űrlap kitöltését követően.

A Magyar Zene Háza weboldalán az aktuális programokhoz kapcsolt támogatói jegyek is elérhetők, melynek megvásárlásával a menekülteket segítő legnagyobb segélyszervezeteket, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet és a Budapest Bike Maffiát támogathatják az online jegyvásárlók. 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Neked ajánljuk
Ecsettel a menekültekért A Pannon Filharmonikusok is a menekültekért zenéltek Útnak indult a női rendek segélyszállítmánya is Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: magyarzenehaza.com
Vissza
Hírfolyam