2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az UNICEF az ukrajnai gyerekek megsegítésére gyűjt

Az ENSZ gyermekvédelmi szervezete, a UNICEF becslései szerint az Ukrajnában zajló háború miatt több mint 7 millió gyerek van veszélyben. Az ő érdekükben végzett munkájukat bárki segítheti a szervezet weboldalán keresztül egyszeri vagy rendszeres adománnyal. 

Menekült gyerekek játszanak a Beregsurányban kialakított befogadóállomáson Fotó: MTI, Balázs Attila

A szervezet a honlapján emlékeztet, hogy a harcok elhúzódásával egyre többeknek, így egyre több gyereknek van szüksége segítségre. Az UNICEF a helyszínen segít: támogatják az egészségügyi szolgáltatásokat, az élelmezést, a tiszta vízhez való hozzáférést, az immunizációt, az oktatást, a gyermekek és családjaik védelmét. Öt irodát működtetnek az országban, 200 munkatárssal és 27 partnerszervezettel dolgoznak a gyerekek érdekében. 

Az adományokból egészségügyi felszerelést szereznek be és juttatnak el oda, ahol szükség van rá, tiszta vizet, higiéniás eszközöket biztosítanak a családoknak, továbbá ruhát, takarókat a lakóhely nélkül maradtaknak. A szomszédos országokban az úgynevezett Kék pontokon segítik az úton lévő családokat: információval látják el a menekülőket és gondoskodnak a kísérő nélküli gyerekek azonosításáról, védelméről, valamint lehetőség szerint a családdal való újraegyesítésről.

Neked ajánljuk
Segítőközpont a menekültekért Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: unicef.hu
Vissza
Hírfolyam