2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Családi napot szerveztek Zuglóban menekült gyerekeknek és édesanyáknak

A Lexis Segély Alapítvány szervezésében április utolsó hétvégéjén ugrálóvár, játékos versenyek, közös főzés és kulturális programok várták a háború elől menekülő ukrán édesanyákat és gyermekeiket a Mogyoródi úti Sportpályán. A szervezők csaknem 200 résztvevő arcára csaltak mosolyt.

A Lexis Segély Alapítvány munkatársai mindent megtettek azért, hogy – ha csak pár órára is, de – felhőtlenül szórakozhassanak a gyerekek és felnőttek.

A programmal az a célunk, hogy mosolyt csaljunk a gyerekek és az édesanyák arcára, egy kis pozitív energiát adjuk. Nagyon nehéz nekik, csak ülnek a szálláson, a férjek, édesapák otthon, ők itt, és még a nyelvet sem tudják

– idézi a zuglo.hu Szajkó Jaroszlávot, az alapítvány egyik munkatársát.

A programon pszichológus segítségét is kérhették a résztvevők, sőt szakemberek informálták őket a jogaikról, a kötelességeikről és a lehetőségeikről. A szervezők arra is figyeltek, hogy egy picit közelebb hozzák az ukrán és a magyar gasztronómiát, a bográcsokban hagyományos magyar gulyás és a tradicionális ukrán vareniki rotyogott.

Fotó: Balogh Róbert/zuglo.hu
Neked ajánljuk
Május 31-ig hosszabbította meg az ingyenes utazási lehetőséget a BKK a menekültek számára Jótékonysági napot tartottak Ikerváron a menekült gyerekeknek Adománnyal segített a Kapos-menti Terület- és Vidékfejlesztési Társulás Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: zuglo.hu
Vissza
Hírfolyam