2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Pannon Filharmonikusok is a menekültekért zenéltek

Az orosz–ukrán háború elől Ukrajnából Magyarországra menekült családok gyermekeinek támogatására két május eleji koncertjének bevételét ajánlotta fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak a Pannon Filharmonikusok Zenekar.

Budapesten a Művészetek Palotájában, illetve a pécsi Kodály Központban adott koncertet Napfényes tavasz címmel a Pannon Filharmonikusok Zenekar május 6-án és 7-én. Az eseményen Johannes Brahms Szerelmi dalkeringők című művéből adtak elő részleteket, Robert Schumann I. (B-dúr) szimfóniáját szólaltatták meg, az estek zárásaként pedig Clara Schumann Négy karakterdarabja csendült fel, Bogányi Tibor hangszerelésében. A fellépéseken a közel negyvenfős Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórussal kiegészülő zenekart Bogányi Tibor dirigálta.

A koncertek bevételét a szimfonikus zenekar az Ukrajnából Magyarországra menekült családok gyermekeinek támogatására ajánlotta fel. 

A Pannon Filharmonikusok miskolci koncertje 2022 tavaszán Fotó: MTI/Vajda János
Neked ajánljuk
Ecsettel a menekültekért Útnak indult a női rendek segélyszállítmánya is Másfél tonnányi péksüteményt juttatott el a menekülteknek a Pek-Snack Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: bama.hu
Vissza
Hírfolyam