2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nyolc segélyszervezet közreműködésével rendeznek jótékonysági koncertet

A Szeretet koncerten május 22-én a magyar zenei élet legnevesebb előadói egy közös jótékonysági eseményen tesznek hitet a Papp László Sportarénában a béke és a szeretet mellett. Az est jegybevételét kárpátaljai gyermekotthonok fejlesztésére fordítják majd.

A Papp László Sportarénában az Óbudai Danubia Zenekar kíséretével Herczku Ágnes, Miklósa Erika, Rost Andrea, Bogányi Gergely, Bródy János, Dés László, Lovasi András, Nikola Parov, Pál István Szalonna, Szakcsi Lakatos Béla, valamint Magyarországon tanuló ifjú orosz és ukrán zeneművészek lépnek színpadra május 22-én.

A Szeretet koncert teljes jegybevételét a Kárpátalján található ráti Szent Mihály Gyermekotthon és a szolyvai gyermekotthon fejlesztésének támogatására fordítják. Olyan részlegek kialakítását segítik, amelyek a háború által traumatizált, szüleiket elvesztett gyermekeknek nyújtanak új otthont. 

A koncertet megszervező segélyszervezetek között van a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt, a Migration Aid, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Katolikus Karitász és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány. A nyolc segélyszervezet önkéntesei térítésmentesen tekinthetik meg az előadást: így köszönik meg számunkra azt az áldozatos munkát, melyet a háború kitörése óta végeznek. 

Valamennyi fellépő művész lelkesen vállalta el a felkérést, mindannyian magukénak érzik a Szeretet koncert céljait. Most közösen köszönhetjük meg azoknak a munkáját, akik másokat segítenek. Zenénkkel a lélekhez szólunk, és a gyermeki lelkek gyógyulásához is megpróbálunk hozzájárulni az adománygyűjtéssel

– idézi a kultura.hu Ács Péter Ferencet, az Óbudai Danubia Zenekar ügyvezetőjét.

Fotó: kultura.hu
Neked ajánljuk
Önkéntes munkával segít a Szegedi Egyetem Útnak indult a női rendek segélyszállítmánya is A szülők és a tanárok közösen segítettek Debrecenben Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: kultura.hu
Vissza
Hírfolyam