2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Segítőközpont a menekültekért

Az ukrajnai menekülteket segítő központot hoz létre Budapesten az Ökumenikus Segélyszervezet, ahol természetbeni adományokkal látják el a rászorulókat, valamint információs, jogi, integrációs és lelki segítséget is nyújtanak – írja az infostart.hu.

Az Ökumenikus Segélyszervezet annak érdekében, hogy az Ukrajnából Magyarországra érkező bajbajutottakat még hatékonyabban segíthessék, összetett támogatást nyújtó menekültközpontot hoz létre Budapest belvárosában.

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet vezetője egy korábbi sajtótájékoztatón Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A központ kiemelt tevékenysége lesz a hosszú távú segítségnyújtás azoknak, akik Magyarországon tervezik a jövőjüket. Az oktatáshoz, az egészségügyi ellátáshoz jutás, a munkavállalás elősegítése, valamint a felnőttképzés mellett a gyermekek gondozásában és a nyelvtanulásban is segítenek majd.

A segélyszervezet munkatársai és önkéntesek külön figyelmet fordítanak a kísérő nélküli kiskorúak, a fogyatékkal élők és az idősek támogatására. A felnőtteknek és a gyermekeknek is szerveznek közösségi és szemléletformáló programokat, hangsúlyt helyezve a tehetséggondozásra és a társadalmi integráció elősegítésére is. Mindezek mellett a lakhatási nehézségeket is igyekszenek megoldani, valamint természetbeni segítséget (élelmiszerekkel, higiénés eszközökkel, ruhával, gyermekápolási eszközökkel) is tudnak nyújtani.

A tervek szerint a központot legkésőbb június második felében nyitják meg a Baross utca 28. szám alatt.

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal A tartós aszály és a gabonaimport kimaradása a katasztrófa szélére sodorta Szomáliát Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam