2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Útnak indult a női rendek segélyszállítmánya is

A Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciája által gyűjtött adományok május 19-én indultak el Kárpátaljára, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász szervezésében. A szállítmány egy része élelmiszer, melyet nemcsak szétosztanak, de ingyenkonyhákra is visznek belőle.

Az élelmiszereken kívül paplanok, párnák, ágyneműk, mosószerek, illetve ipari mosógép is került a rakodótérbe. Az adományok összértéke körülbelül 15 millió forint.

Az adomány – részben – a Munkácsi Görögkatolikus Egyházmegye Szent Pantaleimon Karitászához kerül. A Szent Pantaleimon Karitász a munkácsi egyházmegye 48 magyar ajkú egyházközségét fedi le. Az itt elhelyezett menekült családok fogják kapni az adomány nagy részét, amelyből körülbelül kétszáz családnak tudnak egy hónapra elegendő tartósélelmiszer-csomagot összeállítani. Emellett segítik azt az öt ingyenkonyhát, amelyek a Kárpátalján maradt rászoruló időseknek készítenek meleg ételt, amit ki is szállítanak nekik.

Fotó: Szombathelyi Egyházmegye
Neked ajánljuk
Elindult az Ukrán Egészségvonal Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: magyarkurir.hu
Vissza
Hírfolyam