2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Sokrétű segítséget nyújt Óbuda

Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat és a Óbuda-Békásmegyer Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat – az Óbudai Családi Tanácsadó és Gyermekvédelmi Központtal együttműködve – továbbra is folyamatosan támogatja az ukrajnai háború elől menekülő embereket. 

Az óbudai önkormányzat munkatársai hétről hétre részt vesznek – más kerületi segítő szervezetekkel és az illetékes hatóságokkal együttműködve – az ukrajnai menekült emberek megsegítésében: az élelmiszergyűjtésben és ‑kiszállításban, a lakhatás megszervezésében, óvoda- és iskolakeresésben, fordítási és tolmácsolási feladatokban, az orvosi vizsgálatok megszervezésében vagy éppen az álláskeresés támogatásában.

Jelenleg tíz helyszínen látogatják a családokat, ahová naponta szállítanak élelmiszert, zöldséget, gyümölcsöt, tisztálkodó- és tisztítószereket, háztartási eszközöket. Álláskereső csoportjuk információkat, álláslistákat, szakszerű fényképes önéletrajzot biztosít, kártyafüggetlentelefon-adományokat gyűjt az álláskeresők számára. A mentálhigiénés csoport pedig pszichológiai és pszichiátriai segítséget biztosít.

Fotó: Pixabay/Alexandra_Koch
Neked ajánljuk
Elindult az Ukrán Egészségvonal Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: obuda.hu
Vissza
Hírfolyam