2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank

A CIB Bank adománygyűjtő kampányában több mint 18 millió forint gyűlt össze, az összeget az Ukrajnából érkező menekültek megsegítésére utalják át a Magyar Református Szeretetszolgálatnak – írja az mmonline.hu.

A bank akciójának az volt a célja, hogy az adományok segítségével a Magyar Református Szeretetszolgálat minél hatékonyabban tudjon segíteni a határon át érkező menekülteknek abban, amiben szükséget szenvednek. A kampány ideje alatt a pénzintézet ügyfelei egyszerűen és gyorsan tudtak eseti átutalással adományozni, a felajánlott anyagi segítség pedig azonnal, közvetlenül a Magyar Református Szeretetszolgálathoz érkezett, rajtuk keresztül pedig a legrövidebb úton a rászorulókhoz.

Az adományokból az ukrajnai menekülteket segítik. Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

A CIB Bank a háború kitörésének másnapján felajánlott 1-1 millió forintot három nagy hazai karitatív szervezetnek, és emellett – önkéntesei részvételével – aktív segítséget nyújt ukrán társbankja, a PRAVEX kollégáinak és családjaiknak abban, hogy elhagyják Ukrajnát: a határon transzfert, szállást és ellátást, valamint tolmácsolást biztosít, ameddig a helyzet ezt szükségessé teszi. A humanitárius akcióhoz eddig közel 150 CIB bankos kolléga csatlakozott önkéntesként.

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal A háború ellenére tovább küzdenek a szemét ellen Kárpátalján Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam