2022. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kerékpáradományok Békéscsabán

Tizenhét fiatal sportoló érkezett Kijevből Békéscsabára az orosz–ukrán háború miatt, akiknek az önkormányzat szállást és étkezést, a Békés Megyei Kano Judo SE pedig edzési lehetőséget biztosít. A sportolók kerékpárokat is kaptak az önkormányzat és magánszemélyek felajánlásainak jóvoltából. 

Nehéz fátyolos szemek nélkül erről a helyzetről beszélni, mikor azt látjuk, hogy tizenhét szülő nélküli fiatal érkezik Békéscsabára, akiknek próbálunk otthonos körülményeket teremteni. Azt gondolom, hogy mindenki át tudja érezni a helyzet tragikumát. Abban bízunk mi, csabaiak is, hogy hamarosan rendeződik Ukrajnában a helyzet, béke lesz, és a csabaiak által támogatott fiatalok is hazajutnak

– idézi a behir.hu Szarvas Péter polgármestert, aki azt is kiemelte, hogy a békéscsabaiak több százezer forintnyi adományt gyűjtöttek össze és juttattak el a háború kárvallottjainak, valamint a város 1,4 millió forintot küldött testvérvárosának, Ungvárnak.

Vladislav Potapov, a fiatalok edzője kiemelte: szavakkal nem is lehet kifejezni azt, hogy mekkora segítséget jelentenek a biciklik, hiszen szinte mindenüket otthon kellett hagyniuk a háború miatt. 

Fotó: Kovács Dénes/behir.hu
Neked ajánljuk
Elindult az Ukrán Egészségvonal Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: behir.hu
Vissza
Hírfolyam