2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elindult az Ukrán Egészségvonal

Elindult az Ukrán Egészségvonal: az NN Biztosító segítségével létrejött ukrán nyelvű szolgáltatás segítségével az orosz–ukrán háború elől hazánkba menekülők hozzájuthatnak a megfelelő egészségügyi szolgáltatáshoz – írja az mmonline.hu.

A háború miatt kezelések, gyógyszeres terápiák szakadtak félbe, a betegek nem érik el korábbi kezelőorvosukat, az Ukrajnából érkezők nem ismerik ki magukat a magyar egészségügyben. Ezekre a menekültek mindennapjait megnehezítő problémákra kínál megoldást az Ukrán Egészségvonal, amelyet az NN Biztosító június 1-jével indított el. A (+36) 80 44 20 20-as számon belföldi hálózatokból díjmentesen, illetve a (+36) 1 998 055-as számon normál díjas tarifával hívható számot bárki tárcsázhatja, akinek ukrán menekültként Magyarország területén egészségügyi tanácsra, információra van szüksége egészségügyi problémája kapcsán.

Ukrán nyelven kérhető tájékoztatás egészségügyi esetekben. Képünk illusztráció Fotó: Pixabay, Patrice Audet

Az Ukrán Egészségvonal munkatársaitól tájékoztatás kérhető a többi között az alábbi esetekben:

  • a Magyarországon elérhető egészségügyi szolgáltatásokról, azok igénybevételének feltételeiről,
  • betegséggel, gyógykezeléssel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos kérdésekről,
  • a gyógyszerek alkalmazhatóságáról, mellékhatásáról, helyettesíthetőségéről,
  • az orvosi, gyermekorvosi, fogorvosi ügyeletekről,
  • az ügyeletes gyógyszertárakról,
  • az egészségügyi intézmények elérhetőségéről.

Ezenkívül a telefonálók igény esetén ukránul beszélő orvosoktól kérhetnek tanácsot betegséggel, gyógykezeléssel és egészségmegőrzéssel kapcsolatos kérdésekben. A szolgáltatás a hét minden napján 8:00 és 20:00 óra között érhető el.

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Használt mobilokkal segíthetünk A tartós aszály és a gabonaimport kimaradása a katasztrófa szélére sodorta Szomáliát A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam