2022. június 27., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai

Zelenszkij színésztársai is fellépnek az Ukrajnát támogató jótékonysági koncerten, amelyet végül a Várkert Bazár helyett a Bakáts téren rendeznek meg június 16-án este 7 órától – írja a telex.

Az Élet győzni fog című jótékonysági koncerten Ukrajna több millió követővel rendelkező legismertebb színészei, énekesei, művészei lépnek fel, többek között Voplij Vidoplijaszova, Pianoboy, Zlata Ognyevics, Wellboy. Az a céljuk, hogy a részt vevő magyarok és ukránok közösen fejezzék ki szolidaritásukat a háború áldozataival, és támogassák Ukrajna függetlenségéért vívott küzdelmét.

A program fellépői között vannak a Kvartel 95 stúdió tagjai is, a Magyarországon is vetített a Nép szolgája című sorozat szereplői, Volodimir Zelenszkij színésztársai. A háború kitörésekor a Kvartal 95 Studio valamennyi színésze és a Budapestre látogató többi művész is Kijevben dolgozott, volt, aki humanitárius segélyt szervezett, más adományokat vitt a frontvonalba. Három hónapnyi háborút követően most először hagyják el Ukrajnát, hogy részt vegyenek az országuk támogatására szervezett európai összefogásban. A turné során több európai nagyvárosban is fellépnek, Lengyelországban nemrég 12 000 ember jelent meg a koncerten. A következő pár héten Bécsben, Bukarestben, Berlinben, Firenzében, Madridban és Cascaisban is lesz koncertjük.

Kép a lengyelországi koncertről, amelynek az elején élőben bejelentkezett Vologyimir Zelenszkij miniszterelnök Fotók: Ferencvárosi Önkormányzat

A budapesti koncerten összegyűjtött adományokat Baranyi Krisztina polgármester kérésére humanitárius és egészségügyi célokra fordítják.

Neked ajánljuk
Használt mobilokkal segíthetünk Ukrajnai cirkusznak segít a Fővárosi Nagycirkusz A tartós aszály és a gabonaimport kimaradása a katasztrófa szélére sodorta Szomáliát A Lánchíd felújításának első éve egyetlen videóba csomagolva A forgalmas sztratoszféra élhetetlenebb bolygóhoz vezet
Tovább a forrásra: telex.hu
Vissza
Hírfolyam